Branding door 5M Media

‘Brand’ als merk, naam, logo of slogan, ‘personal branding’ is als het gaat om jezelf als individu neer te zetten. De marketingactiviteiten toepassen rondom een ‘brand’, dat noem je ‘brand management’. Het zijn allemaal acties die gericht zijn of waren om jouw merk of naam anders te positioneren in de markt, waarmee consumenten zich willen én kunnen identificeren.

Branding voor uw merk

5M wil graag weten wat jouw bedrijf doet om hét verschil te maken voor je potentiële klanten, zodat we dit als thema door kunnen voeren in de communicatie-uitingen.         Bij het gekozen thema gaan we na of de huisstijl erbij past, we letten daarbij op kleur en teksten die je wilt gebruiken. We checken vervolgens alle in te zetten mediumtypen zoals bijvoorbeeld flyers, advertenties, rtv-spots, de website, Out of Home en Social media. Een Social medium als Facebook is een prima medium voor je branding.
De lay-out van al je communicatie-uitingen moet hetzelfde zijn.

  • Als je begint met communicatie, doe het dan goed!
  • Begin niet alleen een Facebookpagina vanuit dat thema, maar pas alles aan.

Zo is het ook belangrijk dat de inrichting van het pand past bij de visie, het thema en de huisstijl. En daar blijft het niet bij; kijk ook goed naar jezelf. Als je een bedrijf hebt dat zich focust op maatschappelijk verantwoorde mensen, controleer dan ook goed dat je geen schoenen aan hebt die zijn gemaakt door bedrijf met kinderarbeid.      Wanneer er besloten is nieuwe strategie te gaan voeren, kan 5M desgewenst medewerkers instrueren.

Als je het thema “Enjoy Life” hebt, zit je er niet op te wachten dat je medewerkers chagrijnig de klanten te woord staan, of als het thema “Verfrissend anders” is, dan wil je dat ook jouw medewerkers net even iets extra’s of verrassends doet voor de klanten.

We kunnen er lange brainstormsessies over houden of klantenonderzoeken uitvoeren om er alleen achter te komen wat nu het beste bij jou en je bedrijf past.    Je kunt ook de uitdaging met ons aangaan om met ‘branding’ te gaan werken.                Als je voor een thema gaat, kies er dan één waar jouw klanten zich mee willen identificeren.

5M Media

Ankeveenstraat 21
5036 CB Tilburg
Tel.:  013 700 97 68